Justitie maakte dinsdag bekend dat de man die in de binnenstad van Utrecht drie vrouwen aanrandde is aangehouden. Dat kon nadat DNA-onderzoek de man, die de bijnaam serie-aanrander kreeg, in beeld bracht. Hij werd vorige week vrijdag opgepakt.

De verdachte is een 40-jarige man uit Nieuwegein. Hij zou betrokken zijn geweest bij drie zedendelicten. Twee daarvan vonden vorig jaar plaats, op 14 juni 2013 in de Catharijnesteeg en 14 november 2013 in de Kerkstraat. De laatste aanranding was op 19 juni 2014 op de Drift.

Politie en justitie kwamen de verdachte op het spoor nadat de officier van justitie inzake de twee aanrandingen van 2013 een DNA-onderzoek liet instellen. Daardoor kwam een andere man naar voren die in de DNA-bank voorkomt. Dit is een 37-jarige man uit Utrecht maar volgens het DNA was niet hij maar mogelijk een broer van hem degene die gezocht moest worden.

Die broer is dus op vrijdag aangehouden en DNA-onderzoek bij hem wees uit dat het om de juiste persoon ging. Zijn DNA komt overeen met sporen die in de drie delictenzaken zijn gevonden. De verdachte wordt donderdag voorgeleid voor de rechter-commissaris, die zal oordelen over de verlenging van zijn voorarrest.