De Nacht van de Poezie is terug waar het thuishoort: het Vredenburg. De 32e editie van dit literaire feest in TivoliVredenburg werd een daverend succes. Optredens van de dichters werden onthaald met ovaties, met name dat (zijn laatste?) van de 85-jarige Remco Campert die al talloze keren te gast is geweest in de Nacht.

Remco Campert. Foto: Michael Kooren

Zoals altijd stopten de dichters veel humor in hun gedichten (Heytze. Wigman en Chabot, om er drie te noemen) en er waren mooie tussendoortjes (entr' acts) met de Ashton Brothers, the Kik en publieksliefhebber Rufus Wainwright die in de sporen van zijn vader optrad (Loudon Wainwright stond in de jaren '80 bij de Nacht op het podium).

Menno Wigman. Foto: Ton van den Beg

In de wandelgangen van het Muziekpaleis konden de literaire liefhebbers elkaar weer ontmoeten bij standjes van diverse uitgevers en werden gesprekjes aangeknoopt met loslopende schrijvers en dichters.

Op een paar kaarten na was de Nacht met 1100 bezoekers uitverkocht. Voor de organisatoren het bewijs dat ondanks een zevenjarige onderbreking en Nachten die elders plaatsvonden, de oude zaal van het Vredenburg de onbetwist beste plek bijft voor dit festijn.

Ingmar Heytze wordt nog even 'bijgewerkt' vooraf aan zijn optreden. Foto: Ton van den Berg

Het Muziekpaleis was overigens op z'n best zaterdagavond want ondanks commotie over geluidslekken waren er in diverse zalen van het gebouw allerlei optredens en evenementen. In de RondaZaal vermaakten meer dan 1000 jongeren zich bij het grote Pannfeest en elders was een geslaagd optreden van de band van Paul de Munnik met honderden toeschouwers.  

Bart Chabot. Foto: Michael Kooren

De Ashton Brothers in de artiestenkantine van het Muziekpaleis. Foto: Ton van den Berg