Het Wijk C-komitee verzet zich ertegen, maar het college van B en W steunt de plannen voor een stadsbioscoop aan het Paardenveld. Dat is maandag bekendgemaakt.

Volgens een schetsontwerp van De Kade is het plan gecombineerd met een voorstel voor herontwikkeling van de parkeergarage Paardenveld. Daardoor moet er plek komen vooor kunst- en onderwijsinstellingen.

Hoe dat moet en kan, en met de invulling dus van een bioscoop, wil het college met de buurt en de initiatiefnemers op 27 november in gesprek gaan. Die mogelijkheid is er van 16.30 tot 20.00 uur in het Stadskantoor bij de Project Organisatie Stationsgebied.

Volgens het college willen de initiatiefnemers– verenigd in De Kade Utrecht BV – een zogeheten stadsbioscoop met 7 à 8 filmzalen (800 stoelen). De bedoeling is dat het er 'artfilms' komen te draaien. Filmhuis 't Hoogt is daar de beoogde kandidaat voor. Ook moet er plek komen voor de Hogeschool voor de Kunsten (HKU) en het Nederlands filmfestival (NFF).

Het college denkt aan bezwaren van het Wijk C-komitee (teveel verkeer) tegemoet te kunnen komen want er komen minimaal 500 fietsparkeerplaatsen, naast ruimte voor auto’s in de bestaande parkeergarage. Ook het bezwaar dat het ten koste zou gaan van groen in de wijk legt het college naast zich neer want in het ontwerpplan is rekening gehouden met een plantsoen ter grootte van een klein voetbalveld met gras, bomen en voet- en fietspaden. Het zou komen te liggen in de binnenbocht van de toekomstige Catharijnesingel/Weerdsingel.

Het initatief gaat de gemeente volgens het college niets kosten, maar wel moet het bestemmingsplan worden aangepast. De Kade wil zo snel mogelijk aan de gang en hoopt in september 2016 tijdens het jaarlijkse Filmfestival open te kunnen gaan.

Lees ook eerder bericht: Arthouse De Kade niet welkom in Wijk C. (klikhier)