Schaatsen op de Plantage, dat kan, meldt Hart voor de Straatweg. Een mini-ijsbaan is op het plein van het winkelcentrum geplaatst en moet sfeer brengen aan de omgeving van de Amsterdamsestraatweg.

Van 17 tot en met 28 december blijft de ijsbaan op de Plantage. Het wordt officieel geopend op woensdag 17 december om 14.00 uur.

De toegang tot de ijsbaan, tussen 10.00 en 20.00 uur, is gratis en toezichthouders letten erop dat het niet te vol wordt op de ijsvloer. Je hoeft geen schaatsen mee te nemen want die zijn niet geschikt voor de baan, maar er zijn speciale schaatsen die worden uitgeleend aan belangstellenden.

De ijsbaan is een van de activiteiten die is opgezet door de Ondernemersvereniging Hart voor de Straatweg. "De ondernemers vonden het leuk om dit aan de buurt aan te bieden,' vertelt voorzitter Fouad Loukili en een buurtbericht, "De contacten tussen bewoners en Straatweg-ondernemers zijn heel goed; waarom zouden we dan niet
eens iets gezelligs voor de buurt bedenken? Het zet ook ons mooie winkelgebied in het zonnetje."

Kerstdorpjes

Een andere winterse acitivteit van de ondernemers is de Kerstmarkt op zaterdag 20 december. "Dat wordt niet zo'n groot evenement als de jaarlijkse Braderie," zegt Loukili, "Maar zeker zo gezellig!' Op vier pleinen aan de Amsterdamsestraatweg worden 'kerstdorpjes' ingericht. Van daaruit verkopen bewoners en ondernemers kerstspullen."

Muziek is er volgens de voorzitter ook in de kerstdorpjes:"De hele dag trekken er zangers van het ene dorpje naar het andere. Kerst aan de Amsterdamsestraatweg met de Xmas Bees, Qorieus, Muchos, Dekerst en de Ondiepse Kanaries!"