De Albert Heijn aan de Amsterdamsestraatweg bij de Daalsebuurt, krijgt vanaf 25 januari 2015 geen ontheffing meer om nog tot middernacht open te zijn. De gemeente zegt dat de overlast die de omwonenden hebben van de openstelling zwaarder weegt dan het ondernemersbelang.

Met dit besluit van wethouder Jeroen Kreijkamp wordt gehoor gegeven aan bezwaren die de actiegroep Overlast Daalsebuurt aan de gemeente kenbaar heeft gemaakt. Ook de SP steunde de actie van de omwonenden en fractievoorzitter Tim Schipper zegt tevreden te zijn over het besluit. Hij wijst er ook op dat actievoeren zinvol is en resultaten oplevert.

Volgens de omwonenden is de overlast vooral files in de straat, vandalisme, wildplassen en drugshandel. Dat ging ook door nadat de gemeente en de ondernemer allerlei maatregelen hadden genomen zoals buiten gastheren rond te laten lopen en zwerfvuil op te ruimen. Ook was er meer controle door toezichthouders van de gemeente.

De openstelling tot middernacht is voor de Albert Heijn een succes gebleken omdat het klanten uit heel de stad trok en daardoor in feite een bovenwijkse voorziening werd. Als schrale troost krijgt de zaak wel toestemming om op zondag ook tot 22.00 uur open te zijn, normaal is dat 19.00 uur.